mrsdundee.reismee.nl

Even a march of a thousand miles starts with the first step.

Nou ik ben blij dat ik gelaagd ben voor mn farmersexamen!

Weer een doel behaald! What's next?! Dat is wat ik me altijd afvraag als ik me 100% procent gegeven heb voor iets en mn doel bereikt heb. Ik leef op doelen, ik heb een uitdaging nodig!

Toen ik hier in Port Fairy arriveerde was mn doel: werk vinden! In het begin was dat best lastig, een aantal trucks gereden, alles nieuw, werk wat ik nog nooit gedaan had, en het was lastig om een fulltime baan te vinden. Hoewel ik altijd een drive heb om het onbekende aan te gaan en nieuwe dingen te leren is het toch ook een van de meest beangstigende dingen om te doen. Maar blijkbaar staat er boven die angst nog iets belangrijkers en dat is: overwinnen die angst. En als je eenmaal weet hoe goed het voelt om een angst te overwinnen en het achteraf altijd reuze meevalt dan je van te voren denkt is het gemakkelijker om met een positieve kijk een nieuwe situatie in te gaan! Want een angst overwinnen geeft me een enorme boost! Comfortabele dingen doen maakt je niet rijk, maar de oncomfortabele, ongeloofelijke en de onzekere dingen.

Nog 2 weekjes in Port Fairy en dan verder! Weer een nieuwe uitdaging. Ik heb er enorm veel zin in om verder te gaan maar tevens toch ook weer met angst: waar ga ik naartoe, en hoe zal het lopen, wie ga ik tegenkomen, hoe ga ik reizen, waar zal ik zijn op oudejaarsavond? Even a march of a thousand miles starts with the first step.

De spanning die het met zich meebrengt geeft me ook wel weer een boost! Want ik weet dat ik weer geweldige dingen tegen ga komen, en veel mensen ga ontmoeten, en dat het hoogstonwaarschijnlijk is dat ik op oudejaarsavond ergens alleen zit te sippen! Thuis dacht ik wel eens, hoe ziet mn leven er over 5 of 10 jaar uit? Hier denk ik waar ben ik volgende week? en met wie, en wat ben ik aan het doen dan?! haha, de vraag is: heeft het zin om ver vooruit te denken en je druk te maken over de toekomst, of kun je beter genieten van het moment en go with the flow of life zodat je het NU niet voorbijstreeft. Dat laatste is een goeie optie denk ik zo. En de rest gaat vanzelf..daar ben ik van overtuigd! Live today, nobody promised you a tomorrow!

Waarom schrijf ik dit nu zo plots? Ik heb net een enorm inspirerende film gezien. Een waargebeurd verhaal. Echt een aanrader: soulsurfer. Het gaat over een meid die dol is op surfen, het is haar lust en haar leven. Op een dag wordt ze aangevallen door een haai en verliest ze haar linkerarm. Hoewel iedereen in haar omgeving down is door wat er is gebeurd, blijft zij vanaf dag 1 positief, en vraagt in het ziekenhuis al: wanneer kan ik weer surfen?! When the world gives you a hundred reasons to cry, show it you have a thousand reasons to smile.

Zonder surfen zou ze niet kunnen leven....denkt ze...Met vallen en opstaan staat ze uiteindelijk weer op het bord...en leert een hele waardevolle levensles!

En nu is de film 2012 erop, het jaar dat de wereld vergaat... tja en als je het zo bekijkt dan kunnen we nu maar beter gaan genieten van het leven want volgend jaar kan het wel eens over zijn! Ik geloof er niet in maar genieten doe ik toch wel!

vooruitzichten voor de komende week: Dinsdag naar de rechtbank...minder zin in maar ook dat gaat achteraf weer meevallen...EN: weer een ervaring rijker (in de portemonnee echter armer..)

grtz dundee!

En wat zeggen ze in ozzie:

Red sky at night, shepherds delight

Red sky in the morning, shepherds warning

(als 'savonds de lucht rood is is de herder blij want dat brengt zonneschijn de dag erna,

Is de lucht rood in de morgen, dan gaat het regenen).

Miranda Salmans

HA leven in het NU, dat moet je daar wel leren. Heb je ademhalen en ontspannen niet voor nodig! Of zet je de cd toch nog wel eens op?

marieke

uhmmm...haha..jah die cd...die zal ik vast nog wel een keer tegenkomen tussen de rest van mn verhuisspullen...zegt dat genoeg?