mrsdundee.reismee.nl

De Efteling!

Het is 2.30 am en ik kan niet meer slapen. Als een klein kind voel ik me, zo spannend om morgen naar Nieuw Zeeland te gaan, ik heb er zoveel zin in! Kan niet wachten tot het weer dag is! Het voelt net als vroeger toen we naar de Efteling gingen!!! Vroeg in de morgen was ik al wakker van de spanning, is het al licht? kunnen we al gaan?!

'Smorgens broodjes smeren met mam, pakjes drinken mee and ready to go! Iets wat ik hier trouwens nog niet gezien heb, dat broodjes smeren en drinken meenemen! Ik heb zelfs op het werk nog nooit iemand gezien die zn eigen boterhammen meenam. Diner in de kroeg is het tegenwoordig. Mn manager zei dat ie nog nooit zo weinig geld uit had gegeven sinds ik bij m introk in Port Fairy, ik reed naar de aldi, kocht daar tretjes met drinken en smeerde smorgens boterhammenom mee te nemen naar het werk.

Is toch veel lekkerder om smiddags een boterham met zwetende kaas van de hitte te eten dan vette friet met kangaroe!

Anyway, Hoewel ik goed alleen kan zijn is het toch wel raar als je bijna 4 maanden mensen om je heen hebt gehad en dat ineens achterlaat, de eerste dagen voelde het als het verlaten van het kamp. Ieder jaar ga ik op kamp met jeugdwerk en na een week gezelligheid en samenzijn(van samen opstaan, ontbijten, spelletjes spelen als 'niet waarom maar daarom'en 'wie heeft de sleutel van de kluis?', rondrennen int leuke bos vol met tra's tot de tomatensoep aan laten branden en iemand een fles bier met water geven) Je hoort wel na zo'n week kom je in een diepe depressie terecht, heb je verlatingsangst en wil je niet meer naar huis! haha!

Nu heb ik bij familie gebivakkeerd afgelopen week en die hebben hier zo'n mooi park MET een tra, dus iedere morgen om 10 uur, 30 graden,handdoekje in de rugzak, boek mee en chillen in de tra in het park! toch nog een beetje kampgevoel! This one time at bandcamp....(oh ja die zal ik even toevoegen bij 'filmpjes'!)

Op ma. zijn we met de familie naar the Hills in Melbourne geweest waar je uitzicht hebt over de stad Melbourne, erg mooi, en di zijn we langs demooie stranden gereden en hebben we een wandelinggemaakt over depier inSt Kilda. Vlak voor St Kildazijn op het strand allemaal kleine houten hutjes gevestigd. Tuinhuisjes zeg maar, Ze zijn in allerlei kleuren geverfd (ik zet de foto nog wel op de site)ze mogen geen wateren elektriciteit hebben en je mag ereen ton voor neertellen als je er een wil bezitten! Absurd gewoon!

Woe-avond had ik afgesproken met wat mensendie ik had leren kennen in het hostel toen ik in Melbourne was voor de cup. We hebben heerlijk Tappas gegeten in de stad en daarna nog een drankje gedaan. Was erg gezellig. Vooral leuk als je met de homo uit de groep samen de kont van de barman uit kunt checken! Hilarisch!

Al met al een lekker rustig weekje gehad.

Bijna naar NieuwZeeland!!

Dundee

Ellen

Ha Mawiekah!
Good aangekome? Vette verhale. Jammer det we in Ozzieland nimmer hebbe kinne meete, mer we hebbe nog un kans!
Have fun mit de Maoi's. We spreake os!
xx

Ellen

Ow Maori's, dank je google....;) Waas toch aant twiefele wie ze nou precies heite :p.