Motelroom nr 12!
As we grow up, we learn that even the one person that wasn't supposed to ever let us down, probably will. You'll have your heart broken and you'll break others' hearts. You'll fight with your best friend or maybe even fall in love with them, and you'll cry because time is flying by. So take too many pictures, laugh too much, forgive freely, and love like you've never been hurt. Life comes with no guarantees, no time outs, no second chances. you just have to live life to the fullest, tell someone what they mean to you and tell someone off, speak out, dance in the pouring rain, hold someone's hand, comfort a friend, fall asleep watching the sun come up, stay up late, be a flirt, and smile until your face hurts. Don't be afraid to take chances or fall in love and most of all, live in the moment because every second you spend angry or upset is a second of happiness you can never get back.
wauw! das eengoeie tekstop het goeie moment!
Gisteren vertrokken uit Port Fairy...
Carolyn (een meid uit warrnambool die parttime op de farm werkt) gaf ons (mn manager en mij) een lift naar melbourne. We zouden daar op stap gaan, in een hostel blijven slapen en de dag erna (vandaag) zouden onze wegen scheiden. Een andere jongen die op de farm werkte was al een dag eerder naar Melbournevertrokken en zouden hem daar ontmoeten.
Na een lange morgen van afscheid nemen van iedereen in port fairy en de nieuwe mensen op de farm reden we om 16uur weg in Warrnambool. Moeten we niet accommodatie boeken? werd er in de auto gezegd. Ik zeg 'nee!' gewoon een hostel inlopen, geen probleem! (hoe deed je dat 13 jaar geleden martijn? zonder telefoon of internet!van te voren boeken?!)
Iniedergeval, mn baas begon toch met bellen en waarempel mocht er nu net een concert van de foo fighters plaatsvinden en alle, echt alle hostels motels, hotels in Melbourne compleet volgeboekt!!!EN dat zijn er nogal wat. Ja, 1 kamer was beschikbaar : 1600 dollar voor een nacht...niet bepaald een backpackersprijsje! Dus we zijn bijna in Melbourne en er is echt niks te vinden, we besluiten om meteen, let wel METEEN om te draaien om in Geelong een motel te gaan zoeken en daar op stap te gaan, en met METEEN omdraaien bedoel ik ook echt METEEN! : Je kent de groenstrook of vangrail wel die de linker en de rechterkant van de autobaan scheidt. Nou heel soms is er geen vangrail...in dit geval omdat de afstand tussen 2 afritten zo groot is hebben ze voor hulpdiensten een stuk vangrail weggelaten....mochten wij nu net op dat punt besluiten METEEN om te draaien....Een U-turn te maken zeg maar,... dus hoppa we keren.....komen er net 2 politieauto's aanrijden. Dus wij staan tussen de autobanen in met de neus in spookrijdende richting en 2 politieauto's stoppen met de neuzen naar ons toe.....ohhhh dit gaat goed. Carolyn is zwaar diabetisch en met haar toneelspelend vermogen en mimiek kwam ze er met een waarschuwing vanaf. PFFF...
Op naar Geelong...om 20.30 hadden we dan eindelijk een motor-inn gevonden. Op stap, erg gezellig. Om 3 uur had ik het gehad en besloot ik terug te lopen naar de motor inn. We waren met de taxi gekomen maar zover was het nu ook weer niet dus ik aan de wandel met een sleutel met nr 12 op...had geen flauw ideewat de naam vd motor inn was, maar ik had wel een sleutel met nr 12!!!Na 45 min nog geen motor inn. Taxichauffeur gevraagd, die stuurde me naar de verkeerde motor-inn, die sleutel paste niet op deur 12!! ineens komt daar een kerel aanlopen...zoek je iets? Uhh ja! mn motor inn....maar niet deze...al gauw nam het gesprek een andere wending en vertelde ie dat ie al 2 dagen wakker was en niet kon slapen....of ik drugs wilde...o oh nee he, ik geloof dat ik nu de benen ga nemen! Dus ik het verzoek vriendelijk afgeslagen en verder gelopen naar de mainstreet waar HEEEL veel taxi's rondreden. Meneer kwam met me mee zei ie, nou ik denk t niet, maar hij volgde. Echt ik heb 8 taxi aan willen houden maar iedereen reed door, totdat ik een smekend gebaar maakte van please stop! Toen stopte een taxi maar die zag de kerel die me volgde en gaf weer gas! Oh ik denk das geen goed teken! Nou de volgende taxi stopte en echt waar ik spring in de taxi en zeg: go go! drive drive! Nou die wist niet hoe gauw die gas moest geven en bracht me naar de juiste motor inn waar sleutel 12 op de deur paste! (mam don't freak out het is niet zo erg als je denkt!)
Vanmorgen dropte carolyn ons op het vliegveld in melbourne waar ik de bus pakte naar de stad en mn familie me op kwam pikken. Sow dat was een vreemd dagje...ineens weer alleen, een paar maanden op dezelfde plek geweest, vriendschappen opgebouwd, de hele dag smsjes gekregen van mensen die me nu al misten en niet wilden dat ik vertrok...1tje zei zelfs; wat als ik met je wil trouwen! En een ander is er van overtuigd dat ie over 5 maanden in NL is..haha, moet niet gekker worden hier!
Maar ja, vrijdagavond vlieg ik naar Christchurch in Nzeeland. Ik hebdaar een adresje op een boerderij waar ik kan verblijven en ik krijg zelfs een auto tot mnbeschikking.Mooi geregeld dacht ik zo!
Kiwi's en ALDI! Ik ben zo'n beetje de tourgids van de farm geweest. Iedere keer als er mensen overkwamen mocht ik ze van het station halen en ze rondleiden in Warrnambool. Nou eerst was dat Seamus, een jongen uit Nzeeland.Omdat er een aldi in wbool is laat ik ze daar eerst kennis mee maken. Goedkoop shoppen enreclame maken voor mn buurlandfirma.Aangekomen bij de Aldi....beginnend met het nemen van een winkelwagentje. Ik loop naar binnen en seamusstaat na 5 min nog voor de winkelwagentjes buiten...hij kijkt verward....hij snapt het muntsysteem niet! In NZ hoef je geen munt in de wagen te stoppen, met gevolg dat je ook overal winkelkarretjes rond ziet slingeren. Maar goed, alsof hij wereldvreemd was zo keek hij! Dit hele avontuur herhaalde ik tevens met mn manager die ook 5 min naar de wagens stond te staren, er aan begon te trekken en er helemaal niks van snapte en wederom met de nieuwe managers! Ik heb gelachen! Ken je de film met de jongen die opgroeid tussen de wolven en vervolgens in de maatschappij mee gaat draaien en nieteens weet hoe ie rechtop moet lopen etc? (wat is het: dancing with wolves? not sure) Zo'n gevoel had ik hier bij toen ik ze voor de winkelwagentjes zag staan! haha!
Nou dat is het wel weer voor vandaag! ik ga slapie!
dundee nr 12
Aldi? Hebben ze daar dan ook die aktie met stroopwafels??
Kan ik daaro dan ook met DKV tanken!?!
Ik zie het al helemaal voor me..
Ik zal maar eerst eens naar Erfurt gaan..
Groetjes uit een stormachtig Europa.
Wauw, wat een treffende en veelzeggende inleidende tekst! Geluk is het enige dat vermenigvuldigt als je 't deelt!! Thanks for sharing! Je slaat de spijker op z'n kop.
Tourgids af nu.......tijd voor nieuwe uitdagingen en persoonlijke overwinningen! Grenzen verleggen in een nieuwe omgeving.....go for it! Met al die wijsheden in pacht ga je t daar ook weer heel ver schoppen en wie weet kun je ooit als tourguide optreden als ik NZ bezoek! Staat nl. ook nog hoog op mn lijstje!!!
Enjoy your trip!!!!!!!!!!!!
X Jo
ja Jolan, volgend jaar dec?? slaan we lekker nog een winter over!
amuzeer dich in kiwiland
:D