mrsdundee.reismee.nl

Dundee left the building!

Het is niet gelukt!

Dinsdag een gesprek gehad met de vader en moeder over hoe verder. De situatie om de hele week rondom huis te zitten met de kids zou zo blijven.

Stel je voor je komt in een klein dorp te wonen waar niks is (minder dan in Heibloem dus geen speelveld, geen winkel, alleen maar huizen en huizen in aanbouw). Je moet voor 2 kinderen zorgen waarvan de oudste echt moeilijk te hanteren is, alles doet wat niet mag en je totaal negeert als je m iets vraagt (klinkt misschien overdreven maar echt zo voelt t!) hoe ga je daarmee om als je weet dat je de komende 6 maanden in die situatie zal zitten (de helft van de tijd dat je een leuke tijd in een ver land wil hebben). Ik heb dinsdagmiddag een heel gevecht gehad met de oudste. Niemand mag aan zn autotjes komen (hij heeft er een stuk of 30) en waag het niet om er een op te pakken! Daar begon t al, schreeuwen dat ie deed! helemaal over de rooie, toen ik besloot dat ie maar even naar bed moest werd t gevecht alleen maar groter. Ik had m eindelijk in zn slaapkamer en deed de deur dicht, vervolgens heeft ie al zn speelgoed en boeken vd schappen gegooid en echt waar een uur lang liggen schreeuwen en tieren!

Misschien dat sommige ouders dit herkennen (ik hoop t niet!) maar dit is dus echt niet t goeie moment voor mij om hieraan te beginnen gedurende deze reis!

Daar komt bij dat de vader het steeds opnam voor zn zoon...dit werkt dus echt niet! De spanning tussen de vader en mij liep steeds hoger op naar mijn gevoel, er werd eigenlijk nauwelijks nog wat gezegd en we liepen met een boog omelkaar heen. Ellen en ik hadden aangeboden om Nederlandse kost te maken, dat vonden ze geweldig! Daarvoor moesten we wel nog boodschappen doen. Dus wij met de vader boodschappen doen, vervolgens pakt hij zn eigen spullen uit de supermarkt en thuis aangekomen begint hij met koken...

Hmmm vreemd?

Ook hier weer geen communicatie dus geen begrip. Eigenlijk had ik ook helemaal geen zin meer in deze hele situatie dus deed er ook geen moeite voor om uberhaupt een balletje op te gooien hierover. Savonds met de vrouw gepraat en tot de conclusie gekomen dat dit niet gaat werken zo. Aangeboden om nog een tijd te blijven tot ze een andere au pair hadden, de vrouw vond dat erg fijn!

Maar de dag erna bleek dat de man dat helemaal niet fijn vond en liet wel blijken dat we beter onze spullen konden pakken en voor het avondeten nog op een camping konden staan in Mission Beach. Hij had de camping al voor ons uitgezocht! Oke nou dat was dan wel weerduidelijk!

Dus spullen gepakt en move on.

We zitten nu een uur boven Townsville op een camping met Nederlandse eigenaren. We zouden vandaag weer vertrekken hier maar dachten ach wat we blijven nog een nachtje zodat we hier vandaag naar Paluma National Park kunnen gaan om de mooie watervallen en zwemmeertjes te gaan bezichtigen. Prachtig, we zagen rotsen en water. Er lageen meisjete zonnen op de rotsen entarzan en znbroersprongen van de rotsen afhetwater in.

Ik klom op de rotsen en kwam aan de praat met tarzan. Voor ik t in de gaten had zaten we er wel 3 kwartier te kletsen over mn ervaring als au pair en telling our life stories. Echt amazing. Hij is 26 jaar, komt uit Australie en is al zo'n 5 jaar aan het reizen. Hij is nu onderweg met zn tweelingbroer en de vriendin daarvan. Ze komt uit Duitsland (Koln!) en is aan het begin vd reis verliefd op m geworden en zijn nu al 1,5 jaar samen aant reizen! Toen haar jaar Australie erop zat is hij met haar meegegaan naar Duitsland hebben samen nog wat van Europa gezien en zijn nu weer terug in Australie. Echt amazing.

Very nice people! We raakten aan de praat met zn allen, zaten gezellig op de rotsen omringd door water totdat we beseften dat we Tarzan al een tijdje niet meer gezien hadden. Toen hij een uur weg was begonnenwede situatie een beetje vreemd te vinden en hebben een uur naar m gezocht! Zn tweelingbroer die echt als een aap met blote voeten over de rotsen rende en in de waters dook om zn broer te vinden was ook erg ongerust!

Ellen en ik haalden ons firstaidkitje al uit de auto, just in case..!

Toen Ellen en ik voor de 2e keer terug bij de auto kwamen zat meneer zn busje daar fijnop te ruimen! Ik zei:you should goback and go look for your brother because he's worried sick about you!! And when you come back I'm gonna hit you!

haha, alles komt goed gelukkig maar! Weer spanning en avontuur genoeg voor vandaag!

Ze kwamen terug en zij rijden richten Rockhamptonom daar op een farm te gaan werken. Ze belden de farm of zenog 2 mensen erbijkonden gebruiken en de deal was rond! We got the job!!!!!!! Startingmonday!

Hoe vet is dat, echt it's meant to be this way!

We hebben samen spagetti gemaakt en hebben van 17u vanmi tot 21.30 samen gezeten. Hilarisch! Te gek! jah een geweldig gevoel!

Zeblijven een nachtjehier staan zodat wede komende dagen samenkunnen rijden.

The End

(for now!)

Mart

...The End...en ze leefden nog lang en gelukkig...ja, bijna 'n totaal succesverhaal. Wel 'n prachtige ommekeer! Toppi! Ga je d'r ook 'n beetje Italiaans van spreken, van al die spaghetti? (gr..je)
En heb je Tarzan al een van je beruchte linker uppercuts verkocht? Ciao ciao.

Jolanda

Hey meis,

Ben enorm trots op je!!! Goede keuze!!! Ga voor de dingen die goed voelen en laat je vooral niet beperken !! Kijk eens hoe snel er iets nieuws op je pad is gekomen....Geweldig toch, volg je gevoel en kijk eens wat een verandering.

Succes op de farm maandag!! Have fun!!

Ik ben een week out of 'town', spreken ons snel weer.

X Jo

moeder van ellen

Hallo Marieke
Misschien niet leuk voor jouw dat ut niet gelukt is.
Ik vind het super gaaf dat je weer met Ellen verder gaat
Heel veel succes op de Farm,en de Groetjes aan Ellen.
.Groetjes Herm en Jose

marieke

thanx! wij zijn ook blij dat we weer samen verder kunnen! Ellen wilde gister nog op haar blog schrijven maar ze kreeg geen verbinding en we waren daarna zo moe dat we zijn gaan slapen!

tej

Hee meid

De enige en juiste beslissing want opsluiten is niks voor jouw. Hadden we hier ook kunnen doen. Was je nooit zo ver weg geweest. haha. knuffels van ons!!!!!

Mart

The strongest oak tree of the forest is not the one that is protected from the storm and hidden from the sun. It’s the one that stands in the open where it is compelled to struggle for its existence against the winds and rains and the scorching sun.

Mooniek

spaghetti gemaakt of uit blik..:D Ellen sprak namelijk ook een keer over blikvoer..

Hopelijk besluit jij niet over een jaar om ook nog 4 jaar erachteraan te plakken.... Dan gaat Gucci je missen...:(