Whitsundays met "Wings II"
Hey! We hebben de zeiltrip met de 'Wings II' overleefd!
Wat een trip en wat een indrukken! Mn hoofd zit er vol van!
Ik zit nu weer op de camping in Airlie Beach, net terug van de zeiltocht. Een onvergetelijke trip!
Met een groep van 14 man stapten we woensdag op Wings II. Weer allemaal nieuwe mensen, en een hele nieuwe omgeving: De ZEE! Spannend en zin erin! Snorkelen in het great barrier reef. Nog nooit gesnorkeld, eigenlijk nooit echt iets gehad met 'de zee'. Die vissen die langs je benen zwemmen, ieuw dacht ik altijd!
1e dag snorkelen: Wat een ervaring! Geweldig! Ongelooflijk hoe veel verschillend koraal er bestaat, hoeveel verschillende vissen er bestaan. Prachtig! Vanaf het eerste moment dat ik met mn duikbril de zee indook keek in ineens door een hele andere (duik)bril naar de zee! De grote ONBEKENDE zee met haar angstaanjagende dieren werd een magisch paradijs vol met schoonheden. Ongelooflijk mooie vissen in alle maten en kleuren net zoals het koraal! Zooo mooi!living in a dream..
Na een tijdje rondgesnorkeld te hebben gingen we weer terug naar de Wings. Het eten was weer goed verzorgd. The crew: een Australische meid (rond de 30) die de hele wereld al gezien heeft , een Franse duikinstructeur (gister 30 geworden) die niet op en top Engels speekt, een Engelse duikinstructeur (28) met grote passie voor de zee en voor Australie, want hij komt er maar niet weg, en onze kapitein Cookie, een Australische jongen van midden 30 die een leven zonder zee niet voor kan stellen.
Allen ontzettend warme mensen die graag wilden dat iedereen t naar zn zin had. Ze kwamen ook regelmatig een praatje met iedereen maken en tevens peilen of alles naar wens was. Wat ik ook erg mooi vind is dat ze alle vier een 'band' met de zee hebben, Ze voelen zich thuis op de zee met alles wat erin leeft en dat straalden ze ook echt uit!
Tristin, de engelse duikinstructeur wist ons alles te vertellen over t koraal en de vissen. Amazing hoe veel hij ervanaf weet! 's Avonds liet hij ons ook filmpjes en foto's zien van de onderzeewereld en vertelde daarover met heel zn hart en ziel. Geweldig! Ook heeft hij me een ander beeld geschetst van haaien. Wie is er niet bang voor haaien? Ik denk maar weinig mensen! Maar waarom zijn mensen bang voor haaien? Is dat gebaseerd op eigen ervaringen of misschien gebaseerd op de vele films die we voorgeschoteld krijgen waarin haaien altijd de rol van de 'badguy' krijgen. Ik denk zelfs dat de meeste mensen die bang zijn voor haaien er nog nooit met een in aanraking zijn geweest, misschien nog nooit een echt gezien! Tristin liet ons een filmpje zien over haaien, 4 mensen sterven per jaar ter gevolge van een haai. Meer dat 200 mensen sterven per jaar ter gevolgen van een broodrooster! Het is het imago van de haai wat mensen een oordeel doet vellen. Vele negatieve kanten vd haai worden belicht door de media terwijl als ik alle negatieve kanten van een persoon almaar zou belichten zou 'niemand' die persoon bij voorbaat al aardig vinden. BEHALVE de mensen die zelf de ervaring aan willen gaan en erachter komen dat die persoon naast zn negatieve, ontzettend veel positieve kanten heeft! Dus! Bij deze is mijn mening over haaien bijgesteld. Dankzij de feiten die Tristin opsomde en dankzij zn vermogen om zn emotie op mij over te brengen. Het zijn enorm mooie dieren en jaarlijks worden er zoveel afgeslacht, alleen voor de vinnen (haaivinnesoep). De vin wordt zelfs vaak afgesneden als het dier nog leeft en daarna gewoon terug de zee ingedumpt. (indrukwekkend filmpje kan ik je vertellen).
Ook een persoon die een enorme indruk op me heeft achtergelaten is Cookie, onze Kapitein. ‘smiddags een tijdje langs m aan t roer gezeten. Van de buitenkant een stoere kerel met vele tatoo's, van binnen een enorm gevoelsmens wat met hart en ziel de zeeën bevaart. Hij is minimaal 6 dagen per week op zee. Toen hij ons weer afzette in de haven zei hij dan ook: You guys go on land again, have a drink with the crew 2night in town, I don't go on land because I don't belong there. Hij leeft voor de zee.

Zoals Ellen tegen me zei: hij is als een krokodil, hij kan even uit t water maar moet dan ook weer gauw terug om te overleven. Cookie, een inspirerende man met vele raakvlakken en denkwijzes. Ik zal m nooit vergeten; positief, goedgehumeurd (in zn humme!) inspirerend, meegaand, what else can I say! Iedere avond hing hij als een schoolmeester de kaart op en liet ons zien waar we gevaren hadden en vertelde ons wat over de zee. Super!
Dag 2: SNORKELEN!
‘smorgensvroeg om 5 uur opgestaan toen het anker opgehaald werd, Man wat maakt dat een teringherrie! Met mn kommetje cornflakes buiten op 't dek genieten van de zonsopkomst. Echt, rustgevender kan gewoon niet! Een gevoel wat je moet ervaren! Een stukje varen naar Whitsundaybeach, yeah!! Nou t was meer 'wet'sundaybeach want veel zon was er niet en uiteindelijk was t rennen voor de regen! Maar zoals cookie ons geleerd heeft: the weather was interesting! Niet slecht maar interesting, om niet in negatieve woorden te spreken! Dus toen we net terugkwamen op de camping en de receptiedames vroegen hoe t weer was zei ik 'interesting!' haha. Maar goed ik heb toch nog wat nice pictures kunnen maken samen met Sandrina (uit Amsterdam) met zonnebril op uiteraard om het maar zonnig te doen lijken!

Toen we t fototoestel op de timer hadden gezet kwam er ineens een windvlaag waardoor t witte zand voor ons opwaaide. Nou alsof t sneeuwt! Dus die hebben we mooi in de pocket! The crew had t nog nooit zien sneeuwen op Whitsundaybeach dus de foto is natuurlijk amazing!

Haha. Oke, terug naar de boot, lunchtime, stukje varen en weer in een ander gebied snorkelen!
2e snorkel: foto's gemaakt onder water, even 3 meter duiken naar de Nemofisch (jaja!). 3 meter is helemaal niet zo diep maar vergeet niet je neus in te knijpen en er voorzichtig lucht door te blazen zodat je oren weer open'ploppen'! Sow! Das een druk! Na 1 meter al! Ik had met surfen al veel last gehad van een oor dus durfde de druk van het echte duiken niet aan. Je kon namelijk ook leren duiken maar dat was een stuk duurder. Daar kwam natuurlijk bij dat Ik nooit de drang gehad om te willen duiken tussen al die enge beesten in de grote zee! Maar nu ik gesnorkeld heb en wat vertrouwder ben met de zee ga ik het misschien toch nog een keer doen komend jaar!
En zoals de 2e snorkel de 1e niet is zie je steeds meer onderwater! De eerste keer ben je helemaal onder de indruk van de onderwaterwereld en ontstaat er een globaal beeld van wat je gezien hebt, en bij de 2e snorkel zie je al wat meer detail, je gaat steeds meer zien! Mooi! ( Is dat ook niet zo als je nieuwe mensen leert kennen?!)
Oh ja nog een leuke! Toen we terugkwamen Whitsundaybeach kwam Frenchie (vd crew, die zo Vloeiend engels spreekt!!) ons ophalen met t motorbootje. (zo'n bootje waar je met zn allen op de rand zit). Met pijn en moeite liepen we op onze blote voeten over de stenen en kiezels het water in om in het bootje te stappen. Frenchie hield t bootje vast zodat we in konden stappen. Toen we eenmaal zaten en de boot wat te dicht richting de kant dreef riep Frenchie: Go Down! Go Down! En wij maar denken, wat bedoeld ie nu?? Go Down! Oh, we moeten op de vloer gaan zitten! Dus wij doken met zn allen naar beneden! No zegt Frenchie Go Down! Haha, bedoelde hij: Go out! We moesten uit de boot! Dus wij weer met zn allen eruit, over de heerlijke stenen heen haha. Frenchie legde de boot weer goed en daar gingen we dan weer! (had je misschien bij moeten zijn!!)
Nou poeh dat waren weer enorm veel indrukken in maar 3 daagjes tijd! En dit is nog maar een fractie van wat mn hersenen allemaal aant verwerken zijn nu! Er bestaat ook koraal genaamd Braincoral, ziet er uit als een stel hersenen! Erg gaaf.
By the way: Mocht iemand nog plannen hebben om te gaan duiken in het great barrier reef: kijk dan even uit naar een vis/walvis/haai/dolfijn met een zwarte Dolce & Gabbana (nepversie!) zonnebril op!
Grtz sailordundee!
Wow, dan gaat het kriebelen als je dat allemaal leest. Wat een mooie indrukken heb je weer opgedaan, om lang van na te genieten. Hier druk met de Stage bij 113online. Samenwerking met ProRail, veel in het nieuws, ze zijn goed bezig daar!
amazing story... enjoy
Wat een geweldig verhaal ! Van het begin tot het eind boeiend om te lezen. Hebben we nu een nieuwe kant van je ontdekt .... schrijfster .... ?
Super wat je allemaal mee maakt, dit was weer leuk om te lezen!!!
Waaw... Zussie wat mooi allemaal. het lijkt wel op er naast Heibloem nog een paradijs op aarde is..
Groetjes en veel plezier van ons.
Heeey broer! leuk van je te horen! Je moest s wete!!!
haha, Ik krijg de mensen maar niet uitgelegd wat Heibloem int engels is!! Flower lukt nog wel maar hei??volgens mij hebben ze dat hier niet!
de vertaling van heidelandschap zou moorland moeten zijn: Moorlandflower?? klinkt HeyFlower toch beter vind ik! haha! xxx zussie